DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
F1

Hülkenberg cáfolja, hogy a pilóták sztrájkra készülnek

Nico Hülkenberg állítása szerint nem igaz az a híresztelés, miszerint a versenyzők sztrájk lehetőségét fontolgatják, ha az érintettek továbbra sem kapják meg elmaradt fizetésüket csapataiktól.

A napokban a Sport Bildben jelent meg a sztrájk lehetőségét előrevetítő hír, amely szerint a versenyzőket tömörítő érdekszervezet, a GPDA nagyon komolyan kezeli az ügyet, miután kiderült, hogy többen, köztük Hülkenberg, Kamui Kobayashi, Adrian Sutil és Kimi Raikkönen is még az előző szezonokról visszamaradt juttatásaikat várják. Romain Grosjean már elmondta, hogy a Lotusnál megoldódott a helyzet, most pedig a Force India németje cáfolta, hogy a versenyzők ilyen drasztikus lépésre készülnének.

 

"Nem, ez nem igaz. Persze az ügy most fontos téma a GPDA-ban, gyakran szóba kerülnek a fizetést nem kapó versenyzők. Nem túl szerencsés, hogy ez a helyzet az autósportok csúcsán, de sztrájk sohasem jött szóba. Szeretnénk, ha a csapatok is foglalkoznának ezzel, és javulna a szituáció" - mondta Hülkenberg.



Pénz ide vagy oda, a német idén szerencsés helyzetben van a Force Indiánál, amely jelenleg dobogóesélyes autóval rendelkezik, amint azt Bahreinben Sergio Perez be is bizonyította. Hülkenbergnek viszont még mindig várnia kell első pódiumára.

 

"Persze szerettem volna én felállni a dobogóra, de ilyen a versenyzés és az élet" - idézte vissza az előző futamhétvége eseményeit. "Okai voltak annak, hogy miért nem én végeztem ott: hibáztam az időmérőn, ezért hátrányból kezdtem meg a versenyt, aminek meg is fizettem az árát. De nem vagyok csalódott emiatt. Az a legfontosabb, hogy jelenleg erős az autónk. Bízom benne, hogy számomra is elérkezik majd a lehetőség."
Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: