DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 28. csütörtök
F1

Domenicalinak három bajnoki címe is lehetne, állítja Alonso

Stefano Domenicalira túl nagy nyomást helyezett, hogy irányítása alatt három egyéni bajnokságot is csak egy hajszállal veszített el a Ferrari. Ha azokon a napokon nagyobb szerencséjük van, ma az egykori csapatfőnök megítélése is teljesen más lenne, véli Fernando Alonso.

A spanyol elmondta, Domenicali távozása nem változtatja meg kettőjük kapcsolatát, és csapatfőnöki tevékenysége sem érdemelne kritikát a nyilvánosságtól, hiszen mindig az istálló érdekében cselekedett.

 

"Stefano egy nagyszerű ember. Nem titok, hogy közeli barátok vagyunk, minden januárban együtt síelünk Olaszországban, és olyankor egész héten át beszélgetünk. Ez a viszonyunk folytatódni fog, hiszen évek óta nagyon jól ismerjük egymást. Fontos különválasztanunk a munkát és a barátságot" - mondta Alonso.

 

"Elszalasztottuk a lehetőségeinket 2010-ben és 2012-ben, s a csapattal ugyanez történt 2008-ban is Felipével. Ha az évadzárókon máshogy alakulnak a dolgok, most három bajnoki címet tudna felmutatni."

 

"Ám el kell fogadnunk Stefano döntését. Talán nem érezte már magát olyan hangulatban, hogy folytatni tudná, vagy túl nagy súly helyeződött a vállára, ezért vállalkozott erre a felelősségteljes lépésre, amit vezető pozícióban nagyon nehéz megtenni."



Alonso rámutatott, hiba lenne azonnali előrelépéseket várni a vezetőcserétől, és továbbra is hisz abban, hogy Domenicali néhány korábbi döntése még csak ezt követően fogja éreztetni hatását.

 

"Az persze biztos, hogy emiatt nem fogunk egy másodperccel javulni erre a versenyre, mert nem hinném, hogy Stefano készítette volna saját kezűleg az első vagy a hátsó vezetőszárnyat" - élcelődött.

 

"Viszont ő hozta a csapathoz Pat Fry-t, James Allisont és Kimi Raikkönent is. Az új emberek által erősebbé tette az istállót, megpróbálva visszahozni valamit a múltbéli sikerekből."
Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: