DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
F1

Alonso: Időt kell adni az új főnöknek

Fernando Alonso szerint nem szabad azonnal fordulatot várni a Ferrari csapatfőnökének, Marco Mattiaccinak érkezésétől. A spanyol szerint most arra van szükség, hogy segítsék az új vezetőt a tempó felvételében, és időt adjanak neki a kibontakozásra.

A kétszeres bajnok egyelőre véleményt sem tudott formálni Mattiacciról: "Még nem volt alkalmam beszélni vele. Azt se tudom, hogy elutazik-e ide, de gyanítom, hogy igen" - mondta Alonso a Kínai Nagydíj sajtótájékoztatóján. "De nem tudok erről mit mondani. Én az autót vezetem, ő pedig remélhetőleg képes lesz felismerni a csapat gyengeségeit és erősségeit."

 

"Időt kell adnunk neki a beilleszkedéshez. Még nagyon korai lenne megmondani, hogy jó vagy rossz hatással lesz-e az érkezése. A berendezésnek és a szakembereknek a helyén kell lenniük, hogy azonnal kényelmesen érezhesse magát."

 

"Én és Kimi a lehető leggyorsabban fogunk vezetni, és igyekszünk segíteni mindenben, amiben csak kell."



A spanyol az évad első felében nem is számít látványos formajavulásra a Ferraritól, amely jelenleg csak az ötödik helyen áll a pontversenyben, és a Red Bull mellett a Mercedes partnercsapatai ellen küzd a mezőnyben.

 

"Még hosszú út áll előttünk idén. A bajnokság csak most kezdődött, és tudjuk, hogy az első felében bizonyára nem leszünk olyan versenyképesek, mint a Mercedes és néhányan mások. Most maximálisan ki kell használnunk a lehetőségeinket, minél több pontot szerezve, aztán a szezon második felére remélhetőleg erősebbek lehetünk" - adott hangot bizakodásának Alonso.
Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: