DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 23. kedd
F1

Surer: Nem Domenicali volt a probléma a Ferrarinál

A németek egykori Formula-1-es pilótája, Marc Surer szerint érthetetlen a Ferrari csapat vezetőjének, Stefano Domenicalinak a távozása, vagy inkább menesztése, mert nem ő jelentette a maranellói gárda fő problémáját.

A Ferrari 2007-ben nyert utoljára világbajnoki címet, az idei szezonban pedig sokan úgy gondolták, hogy az aerodinamika visszafogásának és az új V6-os turbómotoroknak köszönhetően a Ferrarinak ismételten komoly esélye lesz a bajnoki címek megszerzésére. De nem így lett, a Ferrari idei F14T versenyautójával a csapat két világbajnoka, Fernando Alonso és Kimi Raikkönen képtelenek felvenni a harcot a Mercedesekkel szemben, így három futam után a Ferrari csak a konstruktőri bajnokság 5. helyén áll. A yenge teljesítmény miatt hétfőn Domencali távozott is a csapat vezetői székből, Surer szerint azonban ez a váltás korántsem fogja megoldani a Ferrari gondjait.



 

"Nem Domenicali volt a probléma a Ferrarinál" - nyilatkozta Surer a német Sky-nak.



 

Surer szerint a Ferrari jelenlegi gondjai az új V6-os turbómotorjuk gyenge teljesítményében gyökereznek, amihez Domenicalinak nem sok köze volt, tovább súlyosbítja a maranellói gárda helyzetét, hogy a téli teszteken nagyon szenvedő Renault s jelentős előrelépést tett az utóbbi időben. "A Renault nagyon komoly fejlődét ért el, a Ferrari így lemaradt mögöttük.



 



 

Egy másik volt német F1-es pilóta, Christian Danner is úgy véli, hogy Domenicali távozásával a Ferrari rossz irányba indult el. "Luca di Montezemolo hajlamos azt mondani, hogy minden rossz, amikor a Ferrari nem nyer" - vélekedik Danner. "Így amikor a Ferrari épített egy motort, ami nem elég jó, több üzemanyagot használ fel, akkor az a Formula-1 problémája, és nem a Ferrarié."

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: