DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 24. szerda
F1

Eső várható a hétvégén Kínában

Az időjárás-előrejelzések alapján hűvös idő és nedves aszfalt fogadhatja a Formula-1 mezőnyét Sanghajban.

Az előrejelzések szerint a pénteki szabadedzéseken hűvös, felhős, de száraz időben körözhetnek a csapatok, estére viszont megérkezhet az eső a Kínai Nagydíj helyszínére, ami a teljes szombati napra száműzheti a száraz abroncsokat, hiszen délelőttre és délutánra is 75%-ra jósolják az eső valószínűségét.



 



 

A futam viszont már száraz lehet, vasárnap délutánra a nagyon magas páratartalom és a komoly felhőzet mellett is csak minimális az eső valószínűsége az előrejelzések szerint, így alighanem tovább kell várnunk, hogy a 2012-es Brazil Nagydíj óta először ismét egy igazi esőfutamot láthassunk. A tavalyi Malajziai Nagydíj első pár körétől talán eltekinthetünk ebben a tekintetben...



 

Az esős időmérő edzés az eddig látottak alapján a Mercedest nem fogja zavarba hozni, a Williams teljesítményére viszont igen rossz hatással lehet, a hátsó tapadással küzdő autó szenved a nedves pályán. A száraz gumik viselkedése szempontjából az a tény a legfontosabb, hogy a hőmérséklet szombaton és vasárnap is 15-16 fok lesz az előrejelzések szerint.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: