DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 28. csütörtök
F1

Fogadóirodák: Mercedes, Red Bull, majd Williams és Ferrari

Aligha meglepő az előző futamok után, hogy Lewis Hamilton számít a Kínai Nagydíj abszolút esélyesének a fogadóirodáknál, akit csapattársa és a két Red Bull követ.

Hamilton győzelmére és a pole pozícióra is kettes szorzó alatt lehet fogadni, őt csapattársa, Rosberg követi, akinek pole-ja 2,5-szörös, győzelme 3-szoros pénzt fizet a bet365-nél. Az elmúlt versenyek alapján szintén nem meglepő, hogy a harmadik helyen Sebastian Vettel (17, 17), a negyediken pedig a másik Red Bull, Daniel Ricciardo (21, 26) áll.



 



 

A két élcsapatot az időmérő tekintetében a Williamsek követik, de az ő esélyüket már egyáltalán nem lehet reálisnak nevezni az 51-szeres szorzójukkal, majd jön Alonso és Hülkenberg (67), őket csapattársaik és a két McLaren követi egyaránt 81-es oddsszal. Ha bárki más szerezné meg a pole-t, az legalább 500-szoros pénzt fizetne a szerencsés tippelőnek.



 

A futam kapcsán viszont kissé más a helyzet, itt a négy említett pilótát Massa és Alonso követi 34-szeres szorzóval, majd jönnek csapattársaik és Hülkenberg 41-essel, őket Perez és a két McLaren követi 51-essel. A két Toro Rossónak épp háromszor akkora esélye van a futamgyőzelemre, mint a két Lotusnak, előbbiek 501-es, utóbbiak 1501-es oddsszal rendelkeznek.



 



 

Természetesen a világbajnokságnak is a Mercedesek a toronymagas esélyesei, Lewis Hamilton második bajnoki címe 1,53-szoros, Rosberg első győzelme 3,25-szörös pénzt fizet. A harmadik helyen Vettel kövezkezik 8-as oddsszal, majd Alonso (34), Ricciardo (67) és Raikkönen (101). A Mercedes konstruktőri bajnokságára tulajdonképpen már nem is érdemes fogadni, hiszen 1000 forintra mindössze 1071-et fizet. Egyedül a Red Bull tűnik még reális esélyesnek 8-cal, a Ferrari 29-szeres, a McLaren 41-szeres, a Williams 51-szeres szorzóval rendelkezik. Érdekességként érdemes megemlíteni, hogy a jelenleg második helyen álló Force India szorzója 24-szer akkora, mint a szenvedő McLarené...

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: