DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 18. csütörtök
F1

Briatore: Én az F1 előtt pólókat árultam, Mattiacci Ferrarikat

A Ferrari egyértelműen hosszútávra tervez Marco Mattiaccival, akinek Flavio Briatore szerint nem lehet gondja az F1-es beilleszkedéssel.

A Ferrarinál a héten jelentették be, hogy a távozó Stefano Domenicali helyét az eddig a Ferrari észak-amerikai eladásaiért felelős Marco Mattiacci veszi át. Sokan kétkedve fogadták a hírt, s úgy vélték, Mattiacci csak egy átmeneti megoldás, amíg a Mercedestől távozó Bob Bell, a Ferrarihoz ezer szállal kötődő Gerhard Berger, Ross Brawn kettős egyike, vagy esetleg Flavio Briatore átveszi a csapat vezetését. Briatore azonnal cáfolta a feltételezést: "Máshol dolgozom" - mondta az olasz a Repubblicának.



 

A Ferrari elnöke, Luca di Montezemolo már tegnap egyértelműen tagadta, hogy Mattiacci csak átmenetileg került volna a csapat élére, s szavaiból úgy tűnik, hogy saját magának is nagyobb szerepet szán a korábbiaknál: "Hosszú ideig fogja vezetni a csapatot, s az átállás ideje alatt én magam is közelebb leszek hozzá, amíg Marco bele nem szokik a feladatba."



 



 

A korábban hosszú időn át az F1-ben dolgozó Briatore egyébként helyesli a váltást: "Fel kellett rázni a dolgokat, nem lehet mindig azt mondani, hogy már a következő évre koncentrálsz... Stefano keményen dolgozott, de az F1 a versenyről szól, az eredmények számítanak. Nincs semmilyen kifogásod, ha van egy olyan jó pilótád, mint Alonso."



 

Briatore egyébként saját példájából kiindulva nem tartja mega azt a feltételezést, hogy Mattiaccinak problémái lesznek a beilleszkedéssel az F1-es tapasztalat hiánya miatt: "Amikor megérkeztem a Benettonhoz, pólókkal üzleteltem, ő viszont Ferrarikat adott el eddig" - mondta félig viccesen a Repubblicának.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: