DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
F1

Nincs pánik a Williamsnél

Rob Smedley szerint annak ellenére sincs pánik a Williams istállónál, hogy a várakozásokkal szemben a szezon első három futamán képtelenek voltak felállni a dobogóra.

A felkészülési teszteken a Williams FW36-os versenyautója tűnt az egyik leggyorsabbnak, különböző okokból kifolyólag eddig azonban ezt a szezon első három nagydíján nem igazán tudták eredményekre, dobogós helyezésekre váltani. A hátsó tapadás hiánya miatt a csapat pilótáinak, Felipe Massának és Valtteri Bottasnak nem igazán sikerült jól az Ausztrál és a Maláj Nagydíj időmérő edzése, bár Melbourne-ben Bottas minden bizonnyal a dobogón végzett volna, ha a futamon nem koccolja le a falat és nem szenved jobb hátsó defektet. Bahreinben pedig, ahol végre egy száraz időmérőnek köszönhetően előkelőbb rajtpozícióból várhatta Massa és Bottas a futamot az abroncsok túlmelegedése vetette vissza végül a Williamses pilóták tempóját. Az ex-Ferraris Smedley szerint azonban nem kell aggódniuk a miatt, hogy talán egy kicsit alulteljesítettek eddig a szezonban.



 



 

"A jelenlegi helyzetben ez a legjobb, amit elérhettünk" - nyilatkozta Smedley. "Következetesen a 6., 7. pozíció körül végeztünk az első három futamon. Nincs pánik, a fejlesztések folynak, és ez mindenkire érvényes, egy egészen új struktúra van a Williamsnél, próbáljuk tartani a jó irányt, és próbálunk javulni. Ez vonatkozik a szélcsatornára is. Nincs pánik a csapatban, tesszük, amit kell."

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: