DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 28. csütörtök
F1

Alonso és Hamilton a leggazdagabb pilóták

Az ESPN listája szerint két Formula-1-es pilóta, Fernando Alonso és Lewis Hamilton is ott van a világ 25 legjobban kereső sportolója között.

A lista élén egy bokszoló Floyd Mayweather található 73.5 millió amerikai dolláros jövedelemmel, akit a futball csillag Christiano Ronaldo követ 50.2 millió dolláros bevétellel, míg a dobogó harmadik fokát szintén egy labdarugó, Lionel Messi foglalja el a maga 40 milliós jövedelmével.

 

A 25-ös listán a dobogósokat követő számtalan NFL és NBA játékos, valamint baseball csillag mellett még egy labdarugó (a 26 milliós fizetésével a lista 15. helyére jó Wayne Rooney) és egy újabb bokszoló (a 2013-ban 24 millió dollárt összeöklöző Wladimir Klitschko) mellett két autóversenyző fért fel. Alonsónak és Hamiltonnak pedig a 27.5 millió dolláros fizetésükkel holtversenyben a lista 12. helyét sikerült megszerezniük.

 

Bár az F1-es pilóták fizetései nem nyilvánosak a lista készítői, akik csak a fizetéseket és a pénzdíjakat vették figyelembe, így nem kalkuláltak a jutalmakkal és a szponzori pénzekkel úgy gondolják, hogy két másik F1-es bajnok, Jenson Button és Sebastian Vettel a maguk 22-22 milliós fizetésükkel csak hajszállal maradtak le a legjobban kereső sportolók 25-ös listájáról.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: