DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 24. szerda
F1

Eldőlt: Ricciardo nem kapja vissza helyezését

Megszületett a döntés a Red Bull fellebbezésének ügyében, aminek tárgyalását hétfőn tartották Párizsban, az FIA Fellebbviteli Bíróságán. A bírák nem fogadták el az osztrák csapat érvelését, így az Ausztrál Nagydíj végeredménye nem változik, Daniel Ricciardo kizárása érvényben marad.

Ricciardo második helyen célba érkezett autóját amiatt zárták ki az idénynyitóról, mert a Red Bullban az üzemanyag átfolyásának mértéke a verseny nagy részében meghaladta az előírt maximális 100 kg/óra értéket. A csapat azzal érvelt, hogy az FIA mérőműszere pontatlan adatokat szolgáltatott, ezért saját, nem hitelesített szenzorjukat használták. Ezzel pedig nem csak a szabályt szegték meg, hanem előnyre is tettek szert a többiekkel szemben, amely számítások szerint körönként több tizedmásodpercet jelentett az ausztrál számára.



A kedden délelőtt közzétett ítélet így szól: "A felek meghallgatása és állításaik kivizsgálása után a bíróság úgy határozott, hogy érvényben tartja a sportfelügyelők 56-os számú dokumentumát, amely a Red Bull Racing 3-as autójának kizárásáról döntött a 2014-es Ausztrál Nagydíjon."

 

Noha a Mercedes tárgyaláson jelenlévő ügyvédje további büntetést javasolt a Red Bull számára, ezt a bírák nem tartották megalapozottnak.

 

A részletes ítéletet várhatóan pénteken teszi közzé a Fellebbviteli Bíróság.
Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: