DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 28. csütörtök
F1

Ha nem kapnak fizetést, sztrájkolhatnak a pilóták

A Formula-1-ben egyre komolyabb problémát jelent a versenyzők bérének elmaradása...

A német Sport Bild elmondása szerint Kimi Raikkönen menedzserét, Steve Robertsont Bahreinben rajtakapták, amint Federico Gastaldival, a Lotus vezetőjével vitatkozik. A pletykák szerint a vita tárgya nem más volt, mint Raikkönen elmaradt fizetése, amivel a tavalyi évről még mindig tartozik neki a Lotus. A lap egyébként úgy tudja, hogy Grosjean, Hülkenberg, Sutil és Kobayashi is elmaradt fizetésekre vár jelenleg.



 

A feltételezések szerint a GPDA keretei közt a versenyzők aláírtak egy dokumentumot arról, hogy sztrájkba is kezdhetnek, ha minden így folytatódik, s továbbra sem kapnak fizetést - bár ebben nem mindenki vett részt, Raikkönen (aki nem is tagja a GPDA-nak) és Lewis Hamilton például visszautasította.



 



 

Nico Hülkenberg ezt a értesülést nem kívánta megerősíteni, bár azt elismerte, hogy komoly problémát jelentenek az elmaradó jövedelmek: "Amiről a találkozókon szó esik, azt megtartjuk magunknak... Viszont az tény, hogy a csapatok is tudják, hogy egy versenyző könnyen lecserélhető, s ezt ki is használják. Persze ők sem viccből teszik, hogy nem fizetnek, egyszerűen nincs pénzük. Túl drága ez a sport."

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: