DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 23. kedd
F1

Ferrari: Mattiacci csak átmeneti, B betűs csapatfőnök lesz?

Tegnap bejelentették, hogy Matteo Mattiacci veszi át Stefano Domenicali helyét a Ferrari élén, ám nincs mindenki meggyőződve arról, hogy kinevezése hosszú távra szól.

Sok újságírót nem győzött meg a Ferrari Matteo Mattiacci kinevezésével, s a bejelentést követően is azt találgatják, hogy hosszú távon ki lehet majd a Scuderia F1-es csapatának vezetője. A legvalószínűbbnek az látszik, hogy a neve B betűvel fog kezdődni a jelöltek listáján ugyanis Bell, Berger, Brawn és Briatore szerepel...



 



 

Bob Bell, a Mercedes technikai igazgatója azt követően jött be a képbe, hogy mindössze órákkal Domenicali lemondását követően érkezett az újabb bejelentés, miszerint az 56 éves szakember az ősszel elhagyja az istállót. Ezt követően szinte adta magát a feltételezés, hogy az észak-ír azért távozik a Mercedestől, mert Domenicali pozícióját veheti majd át előbb vagy utóbb.



 

Abban a bennfentesek egyetértenek, hogy a Montezemolóhoz közel álló, ám különösebb F1-es tapasztalattal nem rendelkező Mattiacci kinevezése csakis átmeneti lehet, s abban az esetben sem marad sokáig a csapat élén, ha végül a Bellről szóló feltételezések alaptalannak bizonyultak. A korábban is felvetett Flavio Briatore és Ross Brawn mellett - akiről Tobias Grüner az AMuS hasábjain még most is az elsőszámú jelöltként beszél - az olasz Autosprint tudósítója, Cesare Maria Mannucci bedobott egy újabb nevet, akinek érkezését készíti elő Mattiacci: Gerhard Bergerét.



 



 

Az osztrák hosszú éveken át versenyzett a Ferrari színeiben, így Maranello nem idegen közeg a számára, ráadásul a Toro Rosso csapatfőnökeként már azt is kipróbálhatta, milyen "a másik oldalon" lenni. Hivatalos információ természetesen nem érkezett a feltételezésekkel kapcsolatban.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: