DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
F1

Hülkenberg bajnoki harmadikként készülhet Kínára

A Force India soha nem tapasztalt erős pozícióból várhatja a Kínai Nagydíjat, a csapat ugyanis jelenleg a második, Nico Hülkenberg pedig a harmadik helyen áll a bajnoki pontversenyben.

Az istállónak eddig remekül sikerült alkalmazkodnia az új szabályokhoz, Hülkenberg mindhárom futamon erős pontszerző volt, így jelenleg a Mercedes párosa mögött, és két ponttal Fernando Alonso előtt dobogós helyen áll az összetettben.

 

"Ha a téli tesztek alatt valaki felajánlotta volna nekem ezt a helyet, kétségtelenül azonnal elfogadtam volna" - mondta a német a csapata kínai előzetesében. "Kellemes meglepetést jelent, de mindez annak eredménye, hogy mindhárom versenyen ki tudtuk használni a lehetőségeink jelentős részét."

 

"Eddig az össze pályán jól teljesítettünk idén, noha karakterisztikában nagyon különböztek egymástól. Emiatt jó érzéseink lehetnek azt illetően, hogy az autó Kínában is erősen szerepel majd. A bahreini tesztet követően készülhetünk a hétvégére, ahol remélhetőleg némi extra tempót is ki tudtunk aknázni az autóban. Szerintem joggal bízhatunk egy újabb erős hétvégében, amelynek végén további pontokkal gazdagodunk."



A Bahreinben 2009 után a csapat második dobogóját megszerző Sergio Perez szintén optimista, és reméli, hogy a Force India a szezon további részére is megőrzi jó formáját.

 

"A célunk, hogy tovább fejlődjünk és újabb dobogókért hajtsunk. Bahreinben volt az első olyan hétvégém, amely során problémák nélkül végig képes voltam előrelépni az autóval, tehát a szezonom bizonyos értelemben csak ott kezdődött. Már azon dolgozunk, hogy hogyan tudnánk még jobb teljesítményt elérni Kínában. Persze nem szabad elrugaszkodnunk a talajtól, hiszen jól tudjuk, hogy a Formula-1-ben nagyon gyorsan változhatnak a dolgok" - mutatott rá a mexikói.
Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: