DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 16. kedd
F1

Pirelli: A gumistratégia fontos lesz

Sanghajra, a Kínai Nagydíjra a P Zero Fehér (közepes) és a P Zero Sárga (lágy) keverék használható, ezen a futamon hagyományosan a stratégia dominál. Annak ellenére, hogy különböző stratégiákat láthatunk, a pilóták gyakran szorosan egymást követve érnek célba, ezzel izgalmas befejezést biztosítva. A pálya sima felszíne és a gyors kanyarok miatt - így például a döntött 13-as kanyar - ez a sokoldalú gumikombináció jól fekszik a sanghaji pálya különböző igényeinek.

Paul Hembery, Pirelli Motorsport, igazgató:
"Ez lesz a harmadik verseny amelyen a közepes és a lágy keverék kerül felhasználásra az idei évben, a bahreini teszt után a csapatoknak sokkal több információja van arról, hogy abroncsaink hogyan működnek az összetett 2014-es autókon. Ennek eredményeként a futamokon a gumistratégia egyre nagyobb szerepet kap. Kína az a pálya, ahol a jó gumistratégia korábban kifizetődő volt, így a csapatoknak jól kell felhasználniuk az összegyűjtött adatokat és néhány stratégiai lehetőséget ki kell használniuk a legújabb generációs P Zero abroncsainkkal. Korábban változékony időjárást láthattunk Sanghajban, így mint mindig a változó körülményekhez való alkalmazkodás kulcsfontosságú lesz abban, hogy az abroncsokból a legtöbbet tudják kihozni a csapatok."

Jean Alesi, Pirelli tanácsadó:
"Kína nem az a pálya, amelyet jól ismerek, de mindig nagyon izgalmas versenyt biztosít és az idei évben is így lehet, amikor a stratégia kezd fontossá válni, mert a csapatoknak el kell kezdeniük az autókban rejlő képességek és lehetőségek kihozását az első fejlesztési fázis után. Ebben a gumik nagyon fontos szerepet kapnak, mert láthattuk már, hogy a csapatok egyre többet és többet tudnak belőlük kihozni a fejlesztés felgyorsulásával. Bahrein fantasztikus verseny volt, így ha ehhez hasonló harcokat látunk, akkor egy fantasztikus szezon elé nézünk."

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: