DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
F1

A McLaren célja a futamgyőzelem

A McLaren Formula-1-es csapatának az irányítását átvevő Ron Dennis szerint az idei szezonban minden esélyük meg van arra, hogy ismét futamgyőzelmet, futamgyőzelmeket szerezzenek.

A 2013-as szezon katasztrofálisan sikerült a McLaren istálló számára, hiszen a pilótáik egyszer sem állhattak fel a dobogóra, a 2014-es MP4/29-es versenyautójuk azonban sokkal jobb konstrukciónak tűnik, hiszen azzal az újonc Kevin Magnussen és Jenson Button már a szezonnyitó Ausztrál futamon felállhatott a dobogóra. Dennis így biztos a futamgyőzelemben, bár azt elismeri, hogy az első három nagydíjon nem voltak képesek megszorítani a Mercedes GP autóit.



 



 

"Úgy gondolom, hogy képesek vagyunk nyerni a szezon későbbi részében" - nyilatkozta Dennis a formula1.com-nak. "Lineáris fejlődést szeretnék látni, mert az biztosan azt jelentené, hogy győzelemmel fejezzük be a szezont. Ez a mi célunk. De ma még nem nyerhetünk. A tény az, hogy az F1 kevéssé ciklikus sportként. Régebben nagyon egyértelműen befagytak a téli erőviszonyok, ma ez folyamatos. Ezért, ha nem lesz olyan luxusban részünk, hogy megváltozik néhány szabály, akkor olyan hamar versenyképesnek kell lennünk, amennyire az csak lehetséges, és mi azok is leszünk!"

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: