DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
F1

Dennis: Magnussen az én döntésem volt

Ron Dennis elismerte, hogy ő döntött úgy, hogy Sergio Perez helyett az újonc Kevin Magnussennel vág neki a McLaren az idei szezonnak.

Dennis 2009 végén távozott a McLaren istálló csapatvezetői székéből idén januárban azonban ismét visszavette az istálló irányítását Martin Whitmarshtól, de már négy hónappal korában is beleszólt a csapat irányításába, amikor úgy döntött, hogy Sergio Perez helyett Magnussen kap esélyt a 2014-es szezonban.



 

"Kevin szerződtetése az én döntésem volt" - nyilatkozta Dennis a formula1.com-nak. "Hogy pontos legyek csak új volt lehetséges Kevin szerződtetése, hogy az az én döntésem volt. Azért én hoztam meg a döntést, mert úgy éreztem, hogy látnunk kell azt, hogy meg tud e felelni a mérnökeink elvárásainak, és eddig ő elvégezte a munkát."



 



 

A pletykák szerint a McLaren istálló akkori csapatvezetője, Whitmarsh Perez megtartását támogatta. Magnussen azonban jó döntésnek bizonyult, a fiatal dán pilóta ugyanis már az első nagydíján Ausztráliában felállhatott a dobogóra. Magnussen jövőjére azonban nem csak a csapattársa a 2009-es bajnok Jenson Button jelenthet veszélyt, de ott van a McLaren másik fiatal tehetsége Stoffel Vandoorne is, aki futamgyőzelemmel mutatkozott be a GP2-ben, valamint jövőre a Honda érkezése is megkeverheti a lapokat Wokingban.



 

"Minden lehetséges, de Jenson nagyszerű munkát végez" - folytatta Dennis. "Ő gyors és elkötelezett, ezért semmilyen szempontból sincs ok arra, hogy Jenson miért ne maradna. De még mindig előttünk áll majdnem egy teljes szezon."

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: