DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
F1

Andretti szerint Hamiltonnál van az előny

Úgy tűnik, az idei bajnoki küzdelem már három verseny után kétesélyessé vált. Lewis Hamilton és Nico Rosberg a Mercedes dominanciájának köszönhetően magasan a mezőny fölé emelkednek, és noha sokak szerint a németnek fekszenek jobban az új szabályok, Mario Andretti szerint Lewis Hamilton van jobb helyzetben.

A brit eddig mindkét versenyt megnyerte csapattársa előtt, amelyeken célba ért, legutóbb a Bahreini Nagydíjon kiváló védekezést mutatva a végig gyorsabbnak tűnő Rosberggel szemben.

 

"Nehéz kérdés, de Lewist mondanám" - válaszolta Andretti, amikor a bajnokság végkimeneteléről kérdezték. "A versenyek menedzselésénél tapasztaltabbnak és magabiztosabbnak tűnik. Bahreinben már a futam elején láthattuk, mennyire feltüzelte őt, hogy átvette a vezetést. A pole mindig előnyt jelent az azt megszerző pilóta számára, és ha mégis legyőzik az első kanyar felé tartó sprintben, a komoly csapás számára."

 

"Lewist nehéz lesz legyőzni, Nico előtt komoly feladat áll. Ám mindketten sikeréhesek, mindkettőjüknek ugyanaz a céljuk, és ezt nagyon élvezetes lesz nézni."



Az 1978-as világbajnoknak összességében nincsenek ellenére az idei évre bevezetett új szabályok, bár szerinte a 100 kg-os üzemanyaglimit fog még problémákat okozni néhány versenyen.

 

"Monzában és Spában a hosszú egyenesekben meg fog ez látszani. Hacsak nem lesz Safety Car, az utolsó tíz körben valószínűleg már félgázon fognak haladni, hogy eljussanak a célig. Ezek a versenyek sokkal inkább a spórolásról szolnak majd. Szerintem ezzel a szabállyal várhattak volna még egy kicsit, túlságosan ambiciózusok voltak. Ha valamit mindenképpen kritizálnom kell, akkor szerintem ez túl elhamarkodott döntés volt" - jelentette ki.
Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: