DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
F1

De Silvestro már ebben a hónapban Ferrarit vezethet

A Sauber kötelékébe tartozó svájci pilótahölgy, Simona de Silvestro hamarosan kipróbálhatja a Ferrari egy régebbi F1-es modelljét.

A Sauber idén elsőszámú tesztversenyzője, Giedo van der Garde mellett két másik pilótával is foglalkozik - mind Simona de Silvestro, mind Szergej Szirotkin esetében az az elsődleges cél, hogy hozzásegítsék őket a szuperlicensz megszerzéséhez. A 25 éves svájci pilótanő, aki leginkább IndyCar-szerepléséről ismert, most egy lépéssel közelebb kerülhet ehhez a célhoz.



 



 

Miután e hét elején közölték, hogy de Silvestro üléspróbán járt a csapatnál Hinwilben, a Speed Week most arról számolhatott be, hogy a pilóta még ebben a hónapban kipróbálhat egy Formula-1-es autót. A hírek szerint de Silvestro április végén Fioranóba utazik, s egy többéves Ferrarit próbálhat ki - a régebbi autókra természetesen nem vonatkozik a teszttilalom.



 

Tavaly ősszel szintén így kezdte a felkészülését az ifjú orosz Szergej Szirotkin, aki ezen a héten már hivatalos F1-es teszten is autóba ülhetett Bahreinben.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: