DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Todt fontolóra veszi a duplapontok eltörlését

Egyre biztosabbnak tűnik, hogy az idei évre már nem fogják tudni eltörölni a duplapontos szabályt, ami a hagyományosan megszerezhető pontok kétszeresét írja jóvá a versenyzőknek a szezonzáró Abu Dhabi Nagydíjon. Jean Todt azonban nyitott a jövő évi változtatásra.

A közvéleménytől érkezett szinte egyhangú negatív kritika után az FIA elnöke is belátja, hogy talán nem volt jó ötlet a rendszer bevezetése, még ha ő maga továbbra sem érti, miért tulajdonítanak ennek sokan ekkora jelentőséget.

 

"Hogy még idén változtassunk, ahhoz teljes egyetértésre lenne szükség mindenki részéről. A stratégiai találkozón megkérdeztem, hogy támogatnák-e ezt a kezdeményezést, és nem mindenki válaszolt igennel. Szóval azt mondtam, várjuk akkor meg a szezon végét, és majd a reakciók alapján döntünk" - nyilatkozta Todt.



A többségnek azért Todtnál egyértelműbb véleménye van, például a Mercedes csapat elnöke, Niki Lauda sem válogatta meg a szavait, hiszen ő még a versenyzők helyébe is bele tudja képzelni magát.

 

"Hiba volt a bevezetése, de remélhetőleg a következő évre eltörlik. Ezt nem a Mercedes tagjaként mondom, hanem rajongóként és versenyzőként. Belegondolni is rossz, hogy az utolsó versenyen defektet kapok, és emiatt valami idióta, aki korábban nem nyert semmit, learatja a babérokat. Hát teljesen megőrültünk?" - tette fel a kérdést a háromszoros bajnok.
Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: