DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 23. kedd
F1

A Pirelli elégedetten zárta az 1. szezon közbeni tesztet

A Pirelli első szezon közbeni tesztjét teljesítette 2014-es autókkal: az idei évben újítás, hogy az olasz gumigyártó fejlesztési munkáit segíteni kell az új generációs Formula-1-es autókkal.

A két nap során összesen nyolc új konstrukció és hat új keverék került tesztelésre: a munkát kedden a Caterham, majd szerdán a Mercedes és a Williams végezte. Egy időben csak egy változat került tesztelésre, így ha az új keverék volt fent, akkor azt egy jelenlegi konstrukció követte. A csapatok összehasonlítási céllal a prototípusok kipróbálása után a jelenlegi a gumikkal alapbeállításon mentek.

 





Bahreinbe 250 kísérleti abroncs került elszállítása, az oldalfalon nem jelölték a keverékeket, melyek kizárólag a 2015-ös szezonra készültek. A két nap folyamán a Pirelli összesen 110 kört és közel 595 kilométert teljesített kísérleti abroncsaival, a pálya és a levegő hőmérséklete melegebb volt, mint a versenyhétvégén.



Paul Hembery, Pirelli Motorsport igazgató: "Mindig szerettünk volna tesztelni egy aktuális autóval és fontos volt az idei évre ezt szabályokba foglalni. Hasznos fejlődést értünk el a két nap során a prototípus abroncsokkal, különböző megoldásokat próbáltunk ki 2015-re, megterhelő körülmények között. A két nap során összegyűjtött értékes adatokat most részletesen kielemezzük, megtaláljuk a lehető legjobb fejlesztési irányt a következő szezon közbeni, barcelonai tesztre, ahol várhatóan az autók teljesítménye tovább javul."



A következő szezon közbeni tesztre a Spanyol Nagydíj után kerül sor. Az első napon a Sauber és a Toro Rosso tesztel a Pirellinek, majd a második napon a Force India és a McLaren vállalta be a munkát. Az utolsó gumitesztre Silverstone-ban kerül sor a Brit Nagydíj után. A Ferrari és a Lotus dolgozik majd az első napon, ezt követően a Red Bull és a Marussia tesztelhet a Pirellinek.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: