DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
F1

A Williams eljátssza a lehetőségeit?

A Williams sokkal jobb eredményekre volt hivatott a szezon első három versenyén, mint amiket végül elért - gyanítja a korábbi F1-es versenyző, Allan McNish.

Noha a csapatot a szezon előtt a Mercedes fő kihívójaként emlegették, és továbbra is mindenki egyetért abban, hogy a grove-iak autója az egyik legjobb a mezőnyben, Felipe Massa és Valtteri Bottas idén eddig egyszer sem végeztek az ötödiknél előkelőbb helyen. A BBC honlapján vezetett rovatában McNish rámutatott, hogy a Williams lassan kifuthat az időből.

 

 "Nyers tempó tekintetében a Williams a második vagy harmadik legjobb autóval rendelkezik jelenleg, így joggal számíthattak volna arra, hogy mostanra egy-két dobogós helyet is szereznek" - írja az egykori skót pilóta. "Már most is a tavalyi pontszámuk sokszorosával rendelkeznek, de ennél sokkal több is állhatna a nevük mellett. Biztos vagyok benne, hogy kicsit csalódottan távoznak Bahreinből. A Williamshez hasonló csapatoknak minden lehetőséget ki kellene használniuk a szezon elején a pontszerzésre, amíg esélyük van rá, hiszen ha a Red Bull és a Ferrari a későbbiekben felzárkózik, ez már sokkal nehezebb lesz számukra."

 



McNish azt sem érti, miért volt a csapat olyan biztos a dolgában a Bahreini Nagydíj hétvégéjén, hogy alig léptek pályára az edzések során.

 

"A csapat összesen csak 65 kört teljesített a pénteki és szombati szabadedzéseken, azzal az indokkal, hogy elegendő adatot gyűjtöttek a pályáról a nyolc előszezoni tesztnapon. Ám ez nem lehet ésszerű érv, hiszen az összes többi csapat is ott volt a teszten, ők mégis lényegesen többet köröztek a versenyhétvégén. A Williams fő ellenfele, a Force India például 50-nel több kört tett meg. Úgy hírlik, hogy a csapat a motorok élettartama miatt aggódott, de ez csak részben jelenthet magyarázatot a döntésükre" - elmélkedett McNish.
Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: