DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
F1

Alonso: A csapatnak most éjjel-nappal dolgoznia kell

Fernando Alonso tudta, hogy mit várhat a bahreini futamtól, most pedig a kemény munka időszaka következik a Ferrari számára.

A Ferrari három futam alatt nem hogy győzelmet, de még dobogós helyet sem tudott szerezni az idei szezonban, a Bahreini Nagydíjon ráadásul minden korábbinál mélyebbre süllyedtek: a két világbajnok a 9-10. helyen ért célba, úgy kaptak fél percet a győztestől, hogy tíz körrel a vége előtt állt csak ki a safety car. Ez azt is jelenti, hogy Alonso lassan elkezdhet barátkozni a gondolattal, hogy ötödik ferraris szezonját is bajnoki cím nélkül fejezi majd be.



 

Alonso számított arra hogy nem lesz egyszerű versenye Bahreinben, s nemrég tett nyilatkozatában arra biztatta csapatát, hogy éjjel-nappal a megoldáson dolgozzanak: "A vasárnapi futam nagyon nehéz volt, bár tudtuk, mire számíthatunk, hiszen ez a pálya a hosszú egyenesek miatt megmutatta a gyenge pontjainkat."



 



 

"Bár mindent megtettünk, nem lehetünk elégedettek a teljesítményünkkel, s most egyedül arra kell koncentrálnunk, hogy éjjel-nappal dolgozzunk. Ez még mindig csak a szezon eleje, innen még vissza lehet térni. Az erőforrásaink megvannak, a potenciál megvan, szóval csak rajtunk múlik" - mondta Alonso, aki a jelenleg is zajló kétnapos teszt fontosságát is hangsúlyozta:



 

"Ez a teszt igen fontos, nagyon agresszív programmal készültünk. Így is kellett tennünk, a riválisaink sem dőlnek majd hátra" -mondta a spanyol, akivel csapatfőnöke, Domenicali is egyetértett abban a tekintetben, hogy igen fontos a kétnapos bahreini gyakorlás: "Várakozásaim szerint megpillanthatjuk az első minőségi javulást. A csapat nem csüggedhet, még ha a dolgok egyelőre nem is alakultak úgy, mint kellett volna. Tovább kell dolgoznunk, hogy mielőbb előreléphessünk."

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: