DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
F1

Sauber: Szirotkin teljesítette a szükséges távot

A Sauber F1 Team jó első tesztnapot teljesített Bahreinben. Délelőtt a csapat aerodinamikai munkát végzett a C33-mal. A délután folyamán a Sauber F1 Team hosszú etapokon folytatta munkáját. Szergej Szirotkin első alkalommal vezethette a C33 kódjelű autót a Bahrain International Circuit pályán. Az orosz pilóta több, mint 300 kilométert vezetett, így a szuperlicenszhez szükséges távot teljesítette.
Paul Russell, tesztmérnök:
"Jó nap volt. Mindent elvégeztünk, amit szerettünk volna, teljesítettük tesztprogramunkat. Délelőtt aerodinamikai kiértékelést végeztünk és minden jól sikerült. Az új közepes keveréken Szergej folyamatosan javított köridején. Minden, autóhoz kapcsolódó folyamatot gyakoroltunk. Az új erőforrás is sok munkára készteti a pilótát. Mivel korábban Szergej nem vezette ezt az autót és nem ismerte a pályát, sok munkát kellett végeznie a pilótafülkében. Mindent megtanult és jól kezelte a helyzetet. A köridők nagyon jók voltak. Láthatóan jól sikerült az autóval és a pályával történt ismerkedés. Délután folytattuk a programot és hosszú etapokkal zártuk a napot. összességében pozitív nap volt."

Szergej Szirotkin:
"Minden nagyszerű volt ma. Ez volt számomra az első alkalom Bahreinben és tetszett a pálya. A World Series by Renault autóihoz képest a Sauber C33-ban sokkal nagyobb az erő és a kigyorsítás is erősebb. A délelőtti gyors köröm során hibáztam néhányat, így körülbelül egy másodpercet veszítettem. De összességében jól kezdődött a teszt. Délután nehézségeim voltak a cipővel. Túl kicsit voltak és fájdalmas volt fékezni. Amikor cipőt cseréltem még mindig nem volt a legjobb a helyzet és nehéz volt vezetni. Nem volt könnyű, de örülök, hogy teljesítettem a 300 kilométeres távot. Tudjuk, sok lehetőség van még a javulásra és ezzel elégedettek lehetünk."

Holnap a teszt- és tartalékpilóta, Giedo van der Garde ül a Sauber-Ferrari C33-ba.
Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: