DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 28. csütörtök
F1

A Lotus küszködése folytatódik

Három, néha bizalomgerjesztő, ám pont nélküli versenyhétvége után a Lotus gyakorlása a verseny utáni bahreini teszt első napján csupán 16 körig tartott. Pastor Maldonado megerősítette a crash.net oldalnak, hogy a bajok forrása a Renault motorja volt.

A csapat aerodinamikai teszteket, majd a teljesítményre irányuló munkát szeretett volna kivitelezni. Ebéd előtt csupán néhány rövidebb etapot sikerült teljesíteni, a feladatok nagy része délutánra maradt - az autóba ülő Pastor Maldonado azonban nem tért vissza a pályára.

 

"A motor körül volt probléma. A mérnökök még mindig azon dolgoznak, hogy pontosabban megmondják. Megint csak az erőforrással és a komplex rendszerrel vannak a bajok" - mondta Maldonado, akitől azt is megkérdezték, a ma kipróbált fejlesztések között volt-e a motorral kapcsolatos újítás. "A szoftverben változtattunk valamit, de ma nem sikerült kipróbálnunk, mivel eleinte az aeróval foglalkoztunk, aztán másféle dolgokat szerettünk volna kipróbálni a motor terén."

 



A hétvégi nagydíjon a figyelmet - nem épp pozitív értelemben - magára terelő Maldonado azonban optimistán állt hozzá a ma tapasztaltakhoz. "Azt hiszem, a gondokat ki fogjuk javítani, mivel őszintén szólva a múlt hét remekül sikerült. Hétvégén nem voltak problémáink, jó péntekünk volt, jó szombatunk, végül jó vasárnapunk. Itt egy hiba történhetett. Majd megkérdezzük a Renault embereit."

 

"A teszt erről szól, nem a versenyeken akarunk időt veszíteni. Jobb érzés a pályán lenni, de annyira hátrányosan azért nem érint minket. Holnap egy új nap virrad, remélem Romain folytatni tudja a tervet, a csapatnak pedig több sikerben lesz része" - zárta Maldonado, aki szerdán már csak figyelője lesz a körözésnek.
Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: