DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 23. kedd
F1

Lotus: A teszten is problémák voltak az erőforrással

Pastor Maldonado kezdte a Bahrain International Circuit pályán a kétnapos szezon közbeni tesztet a Lotus F1 Team csapatnál. A venezuelai pilóta munkája azonban a vártnál korábban véget ért, az erőforrással összefüggő probléma lépett fel. Pastor 16 kört teljesítet, legjobb ideje 1:40.183 látt, amellyel a 10. helyen zárt.
Pastor Maldonado:
"Délelőtt programunk az aerodinamikai munkára koncentrálódott és sok munkát elvégeztünk, bár kevés kört teljesítettünk. Délután a terv az volt, hogy a teljesítményen dolgozunk, kiértékeljük az alkatrészeket és a beállításokat, azonban az erőforrás meghibásodása miatt erre nem volt lehetőség. Meg kell nézni mi történt. Ezért van a teszt, habár szerettünk volna ma több kört teljesíteni. Remélem, Romain folytatni tudja holnap tesztprogramunkat és sokkal pozitívebb napot zár."

Alan Permane, pályán végzett munkáért felelős igazgató:
"Sajnos nem tudtuk a mai napra tervezett munkát elvégezni, mivel két, erőforrást érintő probléma miatt meg kellett állni. Természetesen ez a csapatban mindenki számára bosszantó, de most arra kell koncentrálni, hogy a holnapi napból a lehető legtöbbet hozzuk ki."

Holnap Romain Grosjean ül autóba és vezeti az E22-t a teszt zárónapján.
Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: