DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 28. csütörtök
F1

Toro Rosso: Hasznos tesztnap volt

Egy rövid hétfői szünet után a Bahreini Nagydíj izgalmait feldolgozva kedden minden csapat már újra pályán volt Szahírban. Néhány év szünet után újra szezon közbeni tesztet rendeznek. Nem sokat változott az időjárás, vagy a pálya körülményei, attól eltekintve, hogy helyi idő szerint kilenctől délután fél hatig lehetett dolgozni a pályán és így sokkal melegebb volt, mint a versenyhétvégén. Ez befolyásolta ugyan az autó egyensúlyát, de nem nagymértékben.

A Toro Rossónál Danyiil Kvjat dolgozott ma, sok kört teljesített, a csapat a karosszériával végzett munkát hosszú etapokon. A fő cél az volt, hogy versenytávon fejlesszék az autót, valamint Danyiil értékes extra kilométereket gyűjthessen versenykörülmények között, mindezek mellett gumimunkát is végeztek. Holnap, a kétnapos teszt utolsó napján az STR9-be Jean-Eric Vergne ülhet.

Danyiil Kvjat:
"Habár ez az időeredményből nem látszik, eredményes nap volt, sokat tanultunk. Nagyon hasznos volt számomra, versenyhétvégén kívül sok kört teljesíthettem. Megtudtuk, miért nem volt olyan erős a sebességünk vasárnap, mint vártuk. Úgy érzem, ez a szezon közbeni teszt nagyon hasznos dolog, nemcsak a csapatoknak, de az olyan srácoknak, is mint én, akiknek tapasztalatszerzésre van szükségük."

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: