DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 28. csütörtök
F1

Leállt a munka a Marussia anyacégénél

Az F1-es csapat jövője szempontjából is baljóslatú lehet, hogy az oroszországi Marussia Motors cég bezárta kapuit és minden dolgozóját elbocsátotta.

A Marussia Oroszország első sportautókat gyártó cége, amely 2007-ben jött létre, és az eltelt időben már több különféle projektet is sikeresen kivitelezett. 2011-re bevásárolták magukat a Formula-1-be nemrég csatlakozó Virgin csapatba, majd a következő évtől a többségi tulajdonrész is hozzájuk került, és azóta Marussia néven fut az istálló.

 

Az orosz RBK értesülései szerint azonban a Nikolaj Fomenko által irányított autógyártó cég a napokban végleg bezárta kapuit, miután a hatalmas adósságaik miatt nem tudták folytatni a munkát. A hitelesnek számító hírforrásnak három elbocsátott alkalmazott nyilatkozott, akik megerősítették, hogy a cég tervei tarthatatlanok voltak, ezért minden projektjük leállt.

 



Az események hatással lehetnek a Marussia F1-es csapatára is, amely köztudottan eddig is anyagi gondokkal küszködött, és az új szabályok miatt az idei autójukra is rengeteg pénzt költöttek. Talán nem teljesen alaptalan az az elmúlt hetekben felmerült híresztelés, miszerint a szerb Zoran Stefanović szeretné megvásárolni az istállót, miután kiderült, hogy saját projektje nem fog nyerni az FIA pályázatán.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: