DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
F1

Vettel nyilatkozatában megvédte Mark Webbert

Sebastian Vettel úgy véli, még túl korai lenne kijelenteni, hogy Daniel Ricciardo gyorsabb előző csapattársánál, Mark Webbernél.

Sebastian Vettel Mark Webber visszavonulását követően egy másik ausztrált kapott maga mellé Daniel Ricciardo személyében, aki máris megnehezítette Vettel dolgát, legutóbb például csapatutasítást kellett alkalmazni a négyszeres világbajnokkal szemben: "Daniel gyorsabb nálad. Kérlek, engedd el" - mondta Vettel fülére mérnöke a Bahreini Nagydíj utolsó szakaszában. Vettel engedelmeskedett, ami így indokolt meg: "Felismertem, hogy tényleg gyorsabb, nem lett volna értelme nem így tennem" - idézte szavait az AMuS.



 



 

Vettel azt viszont nem jelentené ki, hogy Ricciardo gyorsabb, mint előző csapattársa, a kilenc futamgyőzelemmel rendelkező Mark Webber: "Ez igazságtalan lenne mindössze három verseny után. Daniel bizonyosan nagyon jó munkát végez, de nagyon-nagyon nehéz lenne igazságosan összemérni kettejüket" - mondta a német, akinek nem egy konfliktusa volt korábbi partnerével.



 

Egyébként egyes nézetek szerint Vettel megelőzése elsődlegesen nem Ricciardo gyorsaságának köszönhető, hanem a német szokja nehezen az új helyzetet, tudniillik hogy nem az élen van: "Sebastian nem szokott hozzá, hogy nem tökéletes autókat vezet. Daniel viszont igen" - mondta az egykori F1-es Martin Brundle. Az olasz Tuttosport hasonló véleményen van: "Vettel akkor a legjobb, ha egyedül halad az élen. Nincs hozzászokva ahhoz, hogy bolyban harcoljon, és újdonság számára, hogy Ricciardóval kell küzdenie."

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: