DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 18. csütörtök
F1

Alonso: A Brawn GP is csak fél évig dominált

Fernando Alonso jelenleg lehetetlennek tartja a Mercedes legyőzését, s egyedül abban bízik, hogy a brackley-i istálló a szezon második felére ugyanúgy visszaesik majd, mint elődje, a Brawn GP tette azt 2009-ben.

A spanyol nem mulasztotta el méltatni a Mercedes két pilótáját sem, hiszen Lewis Hamilton és Nico Rosberg szerinte tökéletes munkát végeztek az első három futamon.

 

"A Mercedes eddig fantasztikus. A csapat jobb munkát végez mindenki másnál, Nico és Lewis pedig remekül vezetnek, egyetlen hibát sem elkövetve. Pedig néhányszor már idén is nehéz körülményekkel találkoztunk, voltak például esős időmérők, de ők ketten mindent hibátlanul csinálnak, emellett pedig tisztán tudnak harcolni egymással" - mondta Alonso a futam leintése után.

 

"Jelenleg úgy tűnik, a bajnokság első felében lehetetlen lesz őket elkapni, ám ismerjük a Brawn GP esetét 2009-ből, akik szintén domináltak az év elején, majd a második félidőre kicsit visszaestek."



Ross Brawn csapatának erőfölényét szintén egy átfogó szabályváltozási hullám után láthattuk, de az autóik a szezon második részére valóban elveszítették az első futamokon mutatott lendületüket. Végül azonban ennek ellenére is meg tudták őrizni előnyüket mindkét bajnokságban.
Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: