DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Sauber: Gutierrezzel minden rendben

A Bahreini Nagydíj, melyet története során először rendeztek éjszaka óriási csalódás volt a Sauber F1 Team számára. Adrian Sutil és Esteban Gutierrez is érintett volt a balesetekben, amelyek saját hibájukon kívül történtek és kiesés lett a vége. Gutierrez autója a levegőbe emelkedett, de szerencsére a pilóta sérülés nélkül megúszta az esetet.
Esteban Gutierrez:
"Először is, a legfontosabb dolog, hogy rendben vagyok. A kórházban minden ellenőrzést elvégeztek és minden rendben. Ami a balesetet illeti, teljesen meglepődtem, hogy Pastor (Maldonado), aki a boxból tért vissza, belém hajtott. Egyértelműen előtte voltam. Kanyarodtam és azonnal ütést éreztem, megpördültem a levegőben. Semmit nem tudtam tenni."

Adrian Sutil:
"Versenyem egészen korán véget ért. Jules (Bianchi) túl későn fékezett és a hajtűkanyarnál autómhoz ért. Nem tudtam semmit tenni az ütközés elkerülése érdekében, autóm megsérült. Az egész verseny során agresszíven vezetett és a rajtnál is leszorított. Ezzel a manőverrel az én versenyem mellett sajátját is tönkretette. Nem volt rá szükség. Valójában a hétvége nehéz volt számunkra. Azonban szerettem volna legalább azért célba érni, hogy kilométereket gyűjtsek és tapasztalatot szerezzek az autóról. A következő verseny Kínában lesz, csak jobbak lehetünk."

Monisha Kaltenborn, csapatfőnök:
"Kezdjük a pozitívumokkal: örülünk, hogy Esteban jól van látványos balesete után. összességében ezt a hétvégét el kell felejteni. Tudtuk már korábban, hogy jelentős hátrányban lehetünk az erőforrással. Ezt a verseny meg is erősítette. Ennek ellenére mindkét autót balesetben veszítettük el, ez nagy csalódás. Mindkét esetben nem a mi pilótánk hibázott. Most el kell felejteni ezt a hétvégét és a következő, kínai versenyre kell koncentrálni, ahol javulásra számítunk."

Giampaolo Dall Ara, vezető pályamérnök:
"Megkönnyebbültünk, hogy Esteban nem sérült meg. Adrian balesete után orrkúpot cseréltünk és visszaküldtük a versenybe. Azonban kiderült, hogy autójának sérülése nagy mértékben befolyásolja a teljesítményt. Ezért úgy döntöttünk, feladjuk vele a versenyt. Ami a teljesítményt illeti, hasonló helyzetben voltunk, mint korában. Ezen a pályán nyilvánvalóan a három motorgyártó közül az egyik előnyben van. Ez eredményezte a partnercsapatok előnyét is. Ami a kínai versenyt illeti, lesznek fejlesztéseink és próbálunk javulni."
Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: