DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 28. csütörtök
F1

Maldonado szerint Gutierrez mérte el a féktávot

A Lotus ismét pontok nélkül, de ezúttal kettős célba éréssel zárta a Bahreini Nagydíjat. Pastor Maldonado az Esteban Gutierrezzel történő ütközése miatt veszített időt, ám a vétkesnek nyilvánított venezuelai szerint nem ő, hanem a Sauber mexikói pilótája mérte el a féktávot az 1-es kanyarban.
Romain Grosjean (12): Jó, hogy nem volt semmilyen gondunk a hétvége folyamán, és mindkét autóval eljutottunk a célig. Nem könnyű mostanság a versenyzés, hiszen az üzemanyagszinttel és az energiavisszanyerő-rendszerrel is foglalkoznunk kell, szóval a korábbinál lényegesen nagyobb szellemi munka is zajlik a pilótafülkében. A verseny bizonyos pontjain kifejezetten gyorsak voltunk, de aztán komolyan küszködni kezdünk a tapadás hiányával. Szerencsére két tesztnap vár ránk még itt Bahreinben, amelyek során rengeteg különféle beállítással próbálkozhatunk, hogy a magunk kedvére alakítsuk az autót.

 



Pastor Maldonado (14): Ahogy arra számítottunk is, a tempónk lényegesen jobb volt a versenyen, mint az időmérőn. Érdekes stratégiát választottunk, és működött is a két kiállás, egészen a balesetig. Át kell tanulmányoznunk, mi történt ott, mivel Esteban látszólag nem az ideális íven haladt az 1-es kanyarban, így én nem tudtam hova menekülni. Lehet, hogy csak elmérte a féktávot, én pedig hideg gumikon éppen csak kihajtottam a bokszból. Balszerencsés volt, de örülök, hogy sértetlenül megúszta. A csapat számára pozitívum, hogy mindkét autóval célba értünk. Tanulnunk kell ebből a versenyből, hogy erősebben érkezzünk meg Sanghajba.



 



Federico Gastaldi, helyettes csapatvezető: Mindkét versenyzőnk leszegett fejjel küzdött ma. Nyilvánvaló, hogy még mindig rengeteg kiaknázatlan lehetőség van az autóban, ám a megbízhatóság terén sokkal jobbak voltunk itt, és a tempónk is javult a többiekhez képest. Jó volt látni, hogy mindkét autónk célba ért, hiszen ez is egy lépés ahhoz, hogy jobbá tegyük az autót.



 



Alan Permane, pályamérnök: örülünk, hogy mindkét autót eljuttattuk a kockás zászlóig, hiszen alapvetően még mindig ismerkedünk vele. A ma gyűjtött adatok fontosak lesznek a jövő heti teszt során. Persze csalódást jelent, hogy nem a pontokért harcoltunk, ám egy újabb lépéssel közelebb kerültünk a többiekhez. Tovább csökkentjük a lemaradást, hogy végül eljussunk oda, ahol lenni szeretnénk.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: