DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
F1

Williams: A gumikkal voltak problémáink

Felipe Massa a hetedik, Valtteri Bottas a nyolcadik helyen ért célba az első éjszakai bahreini versenyen, mellyel a csapat újabb 10 pontot szerzett.

Felipe nagyszerűen rajtolt, a harmadik helyért harcolt, miközben Valtteri kerekei a rajtnál megpörögtek és a harmadik pozícióból az ötödikre csúszott vissza. Miközben a harmadik helyért harcoltak, Felipe és Valtteri komoly nyomást kapott a hátulról érkezőktől. Sajnos a biztonsági autó rossz időzítése miatt a pilóták a két Force India, a két Red Bull és Jenson Button McLarenje mögé szorultak vissza. Az utolsó körökben mindkét pilóta keményen harcolt, gyorsabbak voltak, mint Vettel, de nem tudták megelőzni őt.

Rob Smedley, teljesítményért felelős igazgató:
"összességében nagyon elégedett vagyok. A hétvégét mindkét autónkkal pontszerző helyen zártuk és sok pontot is szereztünk. A harmadik helyről indulni és a nyolcadik helyen célba érni Valtteri számára kissé bosszantó, de ez a versenyzés és ezt el kell fogadni. Vannak pozitívumok is, egy dologra van szükségünk, egy kicsit nagyobb versenysebességre. A csapat nagyon jól dolgozott együtt a stratégiát illetően, az elmúlt egy év alatt elért változás nagyon bíztató. Még sok munkát kell végezni, de nagyon lenyűgözött az itt dolgozók szakértelme."

Felipe Massa:
"A rajt fantasztikus volt, mindent jól csináltam, jó volt a tapadás és minden jól sikerült. Jó pozícióban voltunk, harcoltunk, de sajnos a vártnál rosszabb volt a gumikopás. A biztonsági autó sem segített a stratégiában, mivel úgy érzem, a Force Indiákkal harcolhattunk volna, nem pedig a Red Bullok mögött, ez csalódás. Másrészt jó verseny volt, jó harcokkal és pozitívum mindkét autóval pontszerző helyen célba érni."

Valtteri Bottas:
"A rossz rajt után versenystratégiánk is elromlott. A kerekek megpörögtek a rajtnál és néhány pozíciót veszítettem, amely bosszantó. A gumikkal problémáink voltak, de pozitívum, hogy mindkét autó sok pontot szerzett. Mindig többet szeretnénk, így folytatjuk a kemény munkát és várjuk a következő versenyt."

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: