DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 16. kedd
F1

Csapatonként 150 millió euró lehet a költségsapka

Az FIA célja a 150 millió eurós költségvetési sapka bevezetése a 2015-tös szezontól kezdve.

A Formula-1 számos változással szembesült az idén, jövőre pedig jöhet az újabb történelmi módosítás: a költségvetési sapka bevezetése. A csapatok a tervek szerint idén júniusban állapodhatnak meg a kérdésről, Jean Todt FIA-elnök legalábbis bízik abban, hogy így lesz. A nemzetközi szövetség vezetője úgy véli, elkerülhetetlen a költségek csökkentése, hogy az anyagi gondokkal küzdő csapatok is versenyben maradjanak.



 



 

"Ha a csapatok nem akarják, akkor nem fogjuk erőltetni" - mondta Todt a német Auto Motor und Sportnak. "Nem vezethetjük be ezt a többség akarata ellenére. De az eddig lefolytatott egyeztetésekből úgy tűnt, hogy a csapatok nagyobb része, az FIA és a jogok tulajdonosa is szeretné szabályozni a költségeket" - mondta Todt, aki azt is elárulta, hogy hol húzhatják meg a határt:



 

"150 millió euró" - mondta a francia, ami összhangban áll Bernie Ecclestone azon kijelentésével, miszerint a 200 millió dollár elfogadható. "Ha a bevételek ennél magasabbak, a csapat nyereséges lehet, ez egy egészséges modell lenne. Egy Ferrari-szintű csapat számára nyereséges kell, hogy legyen a Formula-1, épp ahogy egy Le Mans-projekt is az lehet."

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: