DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Dupla ünnep Bahreinben

A vasárnapi Bahreini Nagydíj mérföldkő lesz a Formula-1 történetében, ez lesz a világbajnokság 1950-es kezdete óta a 900. futam. Egy másik mérföldkő is megünneplésre kerül a hétvégén, amely azonban a Toro Rosso számára lesz csak jelentős. Az olasz csapat számára ez a 150. verseny. A Toro Rosso 2006-ban került a Formula-1-be és első versenyét éppen a bahreini szezonnyitón teljesítette.

 

Azóta a Toro Rosso autói összesen 14783 kört és 74296 kilométert teljesítettek, 176 pontot szereztek, a csapat nevéhez egy futamgyőzelem és egy pole pozíció fűződik.

 





A maláj futam után a csapat azonnal Bahreinbe utazott, ahol kedden Jean-Eric Vergne egy gokartversenyen vett részt. A következő napon a francia pilóta és a csapat stratégiai specialistája, Marco Perrone a bahreini egyetemen tartott előadást "A Formula-1-es autó, a tervezéstől a versenyzésig" címmel.

Előre tekintve, a csapatnak vasárnap éjjel nem kell összepakolnia, mivel az első szezon közbeni tesztet rendezik a Bahreini Nagydíjat követő hét keddi és szerdai napján. A csapatnál kedden az orosz Danyiil Kvjat, szerdán a francia Jean-Eric Vergne ül autóba.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: