DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
F1

Raikkönen: Megoldjuk a helyzetet

Kimi Raikkönen már nagyon várja a hétvégi versenyt, miután a maláj hétvégi jó teljesítményének beteljesedése a vasárnapi futamon nem sikerült, mert az első körben Kevin Magnussennel ütközött.

"Malajziában az autó többé-kevésbé hasonló volt, mint Ausztráliában, habár egyértelmű, sokkal többet tudtunk meg róla a sok körözéssel és természetesen a sepangi pálya vonalvezetése is más. Ezek a tényezők tettek minket jobbá és összességében sokkal jobban álltunk Malajziában, habár nem egészen ott vagyunk, ahol szeretnénk. Majd a versenyem elromlott, nem az én hibámból, de ez van. Sok dolgon kell javulni, de megfelelő szakemberekkel és eszközökkel rendelkezünk a problémák megoldásához. Ehhez azonban időre lesz szükségünk, de megoldjuk. Ami a hétvégét illeti, ha sikerül olyan jól kezdenünk, mint Malajziában, de nem lesznek a versenyen problémáink, akkor jobb hétvégénk lehet."

Ami a Fernando Alonsóval végzett munkát illeti, 2007 világbajnoka elmondta, más, sokkal fontosabb problémák járnak a fejében.

"Még nincs valódi véleményem, mert minden erőmmel azon vagyok, hogy a problémákat megoldjuk. Ha ez sikerül, akkor az lesz a cél, hogy olyan eredményt érjünk el, amilyet szeretnénk. Még nincs kialakult gondolatom Fernandóról, attól eltekintve, hogy természetesen látom köridőit és adatait. Nincs semmi váratlan."




A jelenlegi Formula-1-ről Raikkönen a szokásos hangvételben válaszolt.

"Semmi nem változik, ha szeretjük, vagy nem, mivel nem mi hozzuk a szabályokat. Nem változtathatjuk meg őket, ez van. Néha vannak olyan dolgok, amelyeken nem változtathatsz, viszont próbálsz mindent megtenni azért, hogy érvényesülj. Nincs értelme az autók hangjáról beszélni, arról, hogy tetszik-e, vagy nem."

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: