DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
F1

Lotus: Gyorsabbak lehetnénk, mint a McLaren és a Williams

Noha az eredmények egyelőre nem ezt mutatják, de a Lotusnál úgy látják, autójuk jelenleg a McLarennél és a Williamsnél is gyorsabb - ha eltekintünk a hajtáslánc által okozott lemaradásuktól.

A teljes mezőnyből talán a Lotus kezdte a legkevésbé felkészülten a szezont, hiszen ők is elismerik, hogy az első teszthét kihagyásával azonnal komoly hátrányba kerültek. Malajziában már az is nagy lépést jelentett számukra, hogy Romain Grosjean képes volt a célig eljuttatni az E22-est.

 

"Még mindig a tanulási folyamatban járunk. Ugyanarra az ugrásra van szükségünk, amit a Red Bull is megtett a bahreini teszt és Melbourne között" - mondta Alan Permane, a csapat pályamérnöke.



"Számunkra már a Maláj Nagydíj is nagy lépést jelentett, még ha nem is lehetünk elégedettek egy 11. hellyel. A szektoridők azonban megmutatták, hogy az autónk nagyon gyors a kanyarokban. Gyorsabb, mint a McLaren és a Williams."

 

"A másik két szektorban persze hátrányban voltunk, különösen a féktávokon. Kiváló autónk van, a motorerő terén azonban le vagyunk maradva, még a Renault többi csapatához viszonyítva is. Ez azonban a mi hibánk."

 

A csapatnál hisznek abban, hogy az európai versenyekig beérik a többieket ebben a tekintetben is.

 

"Csak időben vagyunk lemaradva. Nem tudtuk korán beazonosítani a problémákat, hogy minél előbb kijavíthassuk őket. Bahreinre, Kínára és Spanyolországra is jelentős előrelépésre készülünk a hajtáslánc terén" - ecsetelte Permane.
Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: