DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Sauber: Van der Garde és Szirotkin is bemutatkozik Bahreinben

Sepang után a Sauber F1 Team azonnal a szezon harmadik versenyére, az április 4-6 között megrendezésre kerülő Bahreini Nagydíjra utazik.
A teszt- és tartalékpilóta, Giedo van der Garde az idei szezonban először kap lehetőséget pénteki szabadedzésen. A csapat pilótája, Esteban Gutierrez a második szabadedzéstől kezdve ülhet autóba. Az április 8-9-én tartandó bahreini teszt második napján van der Garde újra a C33-ba ülhet. Az első napon Szergej Szirotkin kap lehetőséget, a szuperlicenszhez szükséges kilométereket próbálja begyűjteni.

Esteban Gutierrez:
"Bahrein az a pálya, amelyet mindnyájan jól ismerünk a tesztelésről. Jó hivatkozási pontunk van és érdekes lesz visszatérni ide, megtapasztalni, milyen fejlődést értünk el az első két versenyen. A Bahrain International Circuit különleges karakterű pálya. Az első két versenyen tanultakra alapozva azt hiszem a vezethetőség szempontjából újabb lépést tehetünk. Javulást értünk el a fékekkel és úgy érzem, még jobbak lehetünk. A csapatban és a Ferrarinál mindenki próbálja a lehető legjobb munkát végezni. A kedvenc részem a pályán az utolsó rész a gyors kanyarokkal. Nagyon érdekes a balos, amely a hegyre vezet fel. Ezen kívül nagyszerű érzés lesz először éjszaka versenyezni Bahreinben. Úgy érzem a bahreini pálya segít a stabil gumihőmérséklet elérésében is, mivel az időjárás jó lesz."

Adrian Sutil:
"Az idei évben Bahrein éjszakai versenyt rendez, így nem lesz annyira meleg és a szezon előtti teszteken összegyűjtött adatok csak korlátozott jelentőséggel bírnak, amely érdekessé tesz mindent. A gumik másképpen működnek majd, de a szingapúri éjszakai versenyen gyűjtött adatokra is támaszkodhatunk. Várom már a versenyhétvégét. Az éjszakai versenyek mindig érdekes és nagyszerű hátteret biztosítanak a látványossághoz. Különleges éjszaka vezetni. Tetszik a pálya vonalvezetése. A boxok nagyon modernek, sok a hely. Kedvenc részem a gyors sikán, a hatos és hetes kanyarnál, valamint az utolsó szektor gyors része. Sok időt töltöttünk teszteléssel a Bahrain International Circuit pályán, de mindig érdekes itt vezetni. Szeretek Bahreinben lenni. Egy kis ország, de érdekes és nagy múlttal rendelkezik."

Giampaolo Dall Ara, vezető pályamérnök:
"A szezon előtt kétszer is teszteltünk Bahreinben és nem voltunk elégedettek az autó teljesítményével, sok munkát kellett elvégezni az egyenesbeli sebesség hiánya és a féktávokon észlelt problémák miatt. Azonban azóta javítottunk az autó különböző területein, különösen a fékeken. Emellett a közepes és gyors kanyarokban egészen jók vagyunk. Azonban lehet még fejlődni a lassú kanyarokban és az egyenesbeli sebesség továbbra is problémát jelent. A Pirelli a közepes és a lágy keveréket szállítja erre a versenyre, ugyanazokat a keverékeket, mint Melbourne-be. Azt hiszem ez jó választás a bahreini pályára, mert sokkal durvább a felszíne. Folyamatosan dolgozunk rendszereink finomításán, azzal a céllal, hogy a pilótáknak egy olyan autót adjunk, amellyel a határon tudnak menni. Emellett a következő versenyeken próbáljuk súlycsökkentő programunkat folytatni."
Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: