DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
F1

Nem jött ki a McLaren beígért fél másodperces javulása

Ron Dennis öt tizedes javulást vizionált csapatától a Malajziai Nagydíj hétvégéjére, ehhez képest viszont a szezonnyitón dobogón végző McLaren pilóták Sepangban csak a 6. és a 9. helyet szerezték meg.

Az előkelőbb pozíciót begyűjtő, és problémamentes versenyt futó Jenson Button ennek ellenére is meg van győződve arról, hogy a wokingiak előrelépést értek el a fejlesztésekkel - amelyek között a leglátványosabb az új orrkialakítás volt -, csupán a pálya nem feküdt eléggé az autóiknak.

 

"Nem voltunk olyan versenyképesek, mint az első hétvégén, de szerintem ez csak a pálya miatt volt. Én úgy érzem, hogy itt is előreléptünk az autóval."



"Előzőleg nem teszteltük az új elemeinket, ilyen jelentős aerodinamikai változások és ilyen szűk időkeret mellett erre nincs lehetőség. Ezért a szélcsatornában szerzett adatokra kellett támaszkodnunk, de szerencsére idén eddig minden onnan érkező adat igazolást nyert a pályán" - nyugtázta Button a jelenséget, amelynek hiánya tavaly számos nehézséget okozott a McLarennek.

 

"Az itteni fejlesztéseinkkel is sikerült javulást elérnünk, csupán a pálya sajátosságai miatt nem mutatkoztak meg az autónk erősségei. A hőség pedig a meglévő problémáinkat csak tovább fokozta. Biztos, hogy a hűvösebb versenyeken erősebb tempót nyújtunk majd."
Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: