DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Button: El tudjuk kapni a Mercedest

Jenson Button szerint, ha a McLarennek sikerül folytatnia az elkezdett agresszív fejlesztési programot, akkor képesek lehetnek megszorítani a jelenleg komoly előnnyel rendelkező Mercedest.

A McLaren szerint a Mercedes egyértelmű előnyben van, de azért a wokingi gárda bízik benne, hogy az idei MP4/29-es versenyautójuk elég jó alappal rendelkezik ahhoz, hogy csökkenteni tudják a Mercedesszel szembeni lemaradásukat. A McLaren ezért már a Maláj Nagydíjra is sok aerodinamikai fejlesztéssel érkezett, a Bahreini Nagydíjon pedig a tervek szerint továbbiakat fognak bevetni.

 

"Úgy gondolom, hogy aerodinamikailag még sok nyerhető a hatékonyság és a leszorító erő tekintetében is" - nyilatkozta Button. "Az autóval jó irányba haladunk, remek balansszal rendelkezik, így további leszorítóerőt nyerhetünk vele."

 

"Az első kigördüléskor az autónk olyan volt, amilyenre számítottunk, rendkívül alacsony leszorítóerővel. Jerezben kissé meglepett minket a teljesítményünk, de aztán Bahreinben már a valós tempónkat nyújtottuk. Szerintem amíg a várt ütemben fejlesztjük az autót, képesek lehetünk befogni a Mercedest. De ez még mindig csak egy jóslat. "



A McLaren Sepangba egy új orrmegoldással érkezett, amitől nagyobb leszorítóerőt és még kiegyensúlyozottabb viselkedést várnak. "Ez több annál, mint csak leszorítóerőt pakolni az autóra" - folytatta Button. "Azt is el kell érnünk az autóval, amit megcéloztunk, mert Melbourne-ben szembesültünk a korlátainkkal. Ez egy gyors pálya Melbourne-nel összehasonlítva, ahol talán nem mi vagyunk a legerősebbek. A lassú kanyarokban szerintem erősebbek leszünk ezen a pályán, amivel sok időt nyerhetünk, hiszen hosszabb időt töltünk el ezekben a fordulókban. Véleményem szerint a hatékonyságunk is jobb lesz. Jó irányba haladunk az autóval, és én remélem, hogy minden futamra hozunk majd valamit, mert ez az egyetlen mód arra, hogy elkapjuk a Mercedest."

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: