DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 24. szerda
F1

Grosjean tudja, nem szabad elveszítenie a türelmét

A Lotus évkezdeti problémái miatt óhatatlanul is feszültté vált a hangulat a csapaton belül. Bizonyos pillanatokban Romain Grosjean is kijött a sodrából, pedig maga is tisztában van vele, hogy higgadtnak kellene maradnia.

Az Ausztrál Nagydíj szabadedzései során a Lotus autói nem sokat tudtak körözni a különféle meghibásodások miatt, és az időmérő előtt jelentések szerint Grosjeannál kissé elszakadt a cérna az autó versenyképtelensége miatt, amikor dühösen beszélt mérnökével.

 

"Igen, a fejemet ráztam. Később orvosságot kellett bevennem fejfájás ellen, nem éreztem magam túl jól. Ha az ember mérges, a legjobb úton halad afelé, hogy kizökkenjen a ritmusból" - ismerte el Sepangban.



A francia versenyzéshez való hozzáállása sokat változott 2012 óta, amikor számos kritikát kapott balesetei, meggondolatlan manőverei miatt. Ezért immár tisztában van vele, hogy nem mehetnek mindig gördülékenyen a dolgok.

 

"Egy versenyző életében mindig lesznek nehéz hétvégék. Például tavaly Monacóban végig szupergyors voltam, de szupergyorsan a falban is kötöttem ki. Ehhez képest most a melbourne-i hétvége egész más nehézségeket hozott. Azzal a tudattal érkeztünk meg, hogy nem teljesítettünk elég tesztkilométert, és fogalmunk sem volt, hol fogunk majd állni" - nyilatkozta Grosjean, akinek célja a Maláj Nagydíjon is az lehet, hogy autójával áthaladjon a kockás zászló előtt.
Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: