DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Maldonado: Az autónak csak apró problémái vannak

Pastor Maldonado tudja, hogy a Lotus nem számíthat gyors javulásra a szezon kezdetén, de biztos benne, hogy lépésről lépésre sikerül majd ledolgozniuk a hátrányukat, hiszen az autóval valójában csak kisebb problémák merülnek fel, amelyek kijavítása csak eleinte tart sokáig.

A venezuelai nem titkolja, hogy nem ilyen szezonkezdetre számított új csapatával. "Nagyon nehéz megmondani, hogy mi lesz velünk ezen a hétvégén, hiszen minden új a számunkra, és még időre van szükségünk ahhoz, hogy felfedezzük az autóban rejlő potenciált" - mondta a csütörtöki sajtótájékoztatón.

 

"Nem nyújt rossz érzést, de a többi csapat ellen még nem vagyunk elég jók, és a legjobbunkat kell nyújtani a pályán, hogy befogjuk őket. Nagyon nehéz szezonkezdet vár ránk, de a Formula-1-ben gyorsan változhatnak a dolgok. A csapat mindig jó volt a váratlan helyzetek lereagálásában, és remélhetőleg ez a hétvége már sokkal jobban fog alakulni."

 



Melbourne-ben Maldonado 29, Romain Grosjean pedig 43 körig jutott a futamon, és a venezuelai szerint ez alapján a csapatnál joggal bízhatnak abban, hogy ezen a hétvégén Malajziában már a célig is eljutnak.

 

"Amikor megtaláljuk a problémáknak a gyökerét, azonnal látni fogjuk, hogy nem is nagy problémákról van szó, könnyű őket megjavítani, csak a teszteken és az első versenyen tartott még sokáig. Emiatt kellett kihagynunk néhány edzést és az időmérőt is" - magyarázta.

 

"Ezek a gondok miatt nem voltunk képesek hosszú etapokat futni. A versenyen azonban máris sokat javultunk, hiszen korábban 10 körig sem jutottunk el meghibásodás nélkül, ott viszont mindkét autó képes volt 30 kört megtenni. Most arra koncentrálunk, hogy befejezzük a versenyt, és ha ezt megtesszük, máris jó helyzetben leszünk a pontszerzéshez."
Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: