DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
F1

A Lotus nem tett le az idei dobogókról

Noha őket érte a legfelkészületlenebbül a szezonkezdet, a Lotus tulajdonosának nincsenek kétségei afelől, hogy a csapat hamarosan képes lesz felzárkózni a mezőnyhöz, és az európai futamokon már velük is számolniuk kell a riválisoknak.

Gerard Lopez Dubaiban beszélt az enstone-i alakulat esélyeiről, miután bejelentette a szerződéshosszabbítást a Lotus egy szponzorával, az Emaar vagyonbiztosító céggel.

 

"Alaposan lemaradtunk. Az első verseny olyan volt számunkra, mintha egy teszten lettünk volna. Az autó a közelében sincs annak, ahol lennie kellene, ám még így is, ha elégséges teljesítményt nyújtva befejezzük a versenyt Melbourne-ben, az első tízben lettünk volna. Nem katasztrofális a helyzet, de kétségtelenül nem itt szeretnénk állni" - ismerte el.



A jelenleg az istálló csapatvezetői posztját is betöltő Lopez arra számít, hogy legfeljebb még négy verseny fog küszködéssel telni a csapat számára, ezt követően azonban már erős eredményeket vár Romain Grosjeantól és Pastor Maldonadótól.

 

"A nagy cél számunkra Barcelona" - mondta. "Már Malajziára is új első és hátsó szárnnyal, valamint új padlólemezzel készülünk, tehát nagyon küzdünk, de még óvatosnak kell maradnunk. Nem akarunk tartósan hátul lenni, Barcelonára már teljesítenünk kell."

 

"Először csak megpróbálunk célba érni, majd pontot szerezni, utána pedig feljutni a dobogóra. Tudjuk, hogy az autó versenyképes, tehát amint a motor rendben lesz, el kell jutnunk arra a szintre, ahol szerintem állnunk kellene." "Továbbra is a dobogó a célunk, de tudjuk, hogy bele fog telni némi időbe."
Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: