DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
F1

Barrichello Stefanovic oldalán térhet vissza az F1-be

A szerb Zoran Stefanovic nem indít saját csapatot a következő szezonban, az viszont nem kizárt, hogy valahova bevásárolja magát.

A szerb Zoran Stefanovic már másodszor próbált meg Stefan GP néven csapatot indítani a Formula-1-ben, ám a próbálkozás ezúttal is kudarcba fulladt - többek közt azért, mert nem talált motorszállítót a tervezett csapatnak. Stefanovic azonban továbbra sem adja fel a nagy tervet, az újabb pletykák szerint nem új csapat indításával, hanem egy jelenlegi istálló megvételével törne be a királykategóriába.



 



 

Az első számú jelölt a mezőny egyik kiscsapata, a Marussia lehet, akik komoly adósságokkal küzdenek, s helyzetükön természetesen az új szabályok bevezetése sem javított: az Ferrari-erőforrásokért például 20 millió eurót kellett kifizetnie a nehéz helyzetben lévő istállónak, Nikolaj Fomenko viszont nemigen akarja újabb és újabb költségekbe verni magát.



 

Az Omnicorse értesülései szerint Stefanovic már komoly tárgyalásokat folytatott az orosz csapattal, melyet fel akar vásárolni, és komoly befektetésekkel kíván elmozdítani a rajtrács végéről. A sajtóban már egy név is elhangzott, méghozzá nem is akármilyen: a 41 éves Rubens Barrichello lehet a csapat egyik versenyzője, aki ott volt a melbourne-i paddockban, s állítólag jelentős brazil szponzori pénzeket vihetne leendő csapatához...

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: