DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
F1

Már nem a pénz, hanem a személyzet hiányzik a Lotusnál

Míg idénre egyik oldalról javult, a másikról romlott a Lotus helyzete a tavalyi évhez képest. Immár nem anyagi-, hanem emberi erőforrásnak vannak híján.

Az előző években gyakran hallani lehetett arról, hogy az enstone-i gárda költségvetése jelentősen elmarad a többi élcsapatétól. A tulajdonos Gerard Lopez is megerősítette, hogy a Lotus is a fennmaradásáért küzdő istállók közé tartozik, helyzetüket pedig nem lendítette előrébb, hogy kudarcba fulladtak a tárgyalásaik egy közel-keleti befektetőcsoporttal a 2013-as szezon végén.

 

A csapat ezért leigazolta idénre a jelentős szponzori háttérrel rendelkező Pastor Maldonadót, ám bizonyos tekintetben ez már későn jött, hiszen a tél folyamán számos kulcsfontosságú alkalmazott hagyta el őket más istállók kedvéért - nemrég például a csapatfőnök, Eric Boullier távozott a McLarenhez.



Roman Grosjean így elismeri, hogy áttevődtek a prioritások az idei szezonra. Immár nem pénzre, hanem szakemberekre van szükségük ahhoz, hogy lépést tudjanak tartani a riválisok fejlesztési ütemével - és mindenekelőtt persze, hogy kilábaljanak a jelenlegi gödörből.

 

"A helyzet stabilizálódott, a hangulat pedig kiváló a csapatban. Immár a tavalyi év összes problémáját magunk mögött tudhatjuk" - válaszolta a francia F1i kérdésére.

 

"Ám mindenképpen szereznünk kell még néhány alkalmazottat, hogy támogassák a lecsökkent létszámú személyzetet. összességében azonban jól állnak a dolgok."
Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: