DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 24. szerda
F1

Grosjean: Még sosem bírta ilyen sokáig az autó!

A Lotus a várakozásoknak megfelelően szörnyű hétvégét teljesített Melbourne-ben, hiszen az edzéseken látott számos probléma után Romain Grosjean és Pastor Maldonado sem ért célba a versenyen. A csapat azonban néhány bíztató jelet vélt felfedezni a minden eddiginél tovább problémamentesen futó autón.

Romain Grosjean: Bizonyos szempontból ez egy nagyon pozitív nap volt. A hétvégi rengeteg problémánk után arra számítottam, hogy 15-20 kört fogok tudni megtenni, ehhez képest 45-ig jutottam! Még mindig hosszú út áll előttünk, de legalább már többet tudok a gumihasználatról, a mérnökök rájöttek, hol kell fejlesztenünk a karosszériát, és sokat tanultunk az aero-balanszról és a fogyasztásról is. Ám sok munka van még az energiavisszanyerő-rendszerrel és a fékekkel. Mindenesetre a helyes irányba haladunk.



 



Pastor Maldonado: Természetesen nagyon kiábrándító verseny volt, de ha a pozitív oldalt nézzük, láthatjuk, hogy több kört teljesítettünk, mint az idény előtti szimulációnk során, ami fontos lépcsőfok az előrelépésünk tekintetében. A szabadedzések nagyon rosszul alakultak, ám a verseny során sokat tudtunk menni. Már várom a következő versenyt, ahol tovább fogunk küzdeni.



 

Federico Gastaldi, helyettes csapatvezető: Noha az eredményekből nem látszik, a csapatban mindenki fantasztikusan dolgozott ebben a nehéz időben. Mindkét autónk ugyanaz a probléma, a kinetikus energia-visszanyerő hibája miatt esett ki, így a Renault-val közösen már tudjuk, mire kell koncentrálnunk a következőkben. Persze egyértelmű, hogy más téren is javulnunk kell Malajzia előtt, de a csapat lelkesedése nem hagyott alább. Tudjuk, hogy mit kell tennünk, és meg is fogjuk tenni.



Alan Permane, pályamérnök: Röviden fogalmazva kiábrándító hétvégét teljesítettünk egy kiábrándító versennyel, amelyen egyik autónk sem ért célba. Ám a Romain autója által megtett 45 kör a leghosszabb táv, amire az E22 eddig képes volt. Elismerjük, hogy le vagyunk maradva, de keményen dolgozunk a felzárkózás érdekében. Nem így akarunk versenyezni. Nagy lépésre lesz szükségünk Malajziára, és minden órában azért dolgozunk, hogy ezt elérjük. Biztos vagyok benne, hogy két hét múlva szemmel látható lesz a javulás.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: