DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Az F1 addig marad a Nürburgringen, amíg megfizethető

A Capricorn befektetésének köszönhetően a nürburgringi F1-es futam jövője a korábbinál biztatóbb, bár biztosnak továbbra sem mondható.

Miután a Capricorn nevű cég bő százmillió eurót szánt a Formula-1 egyik legnagyobb múltú helyszíne, a Nürburgring megvásárlására és fejlesztésére, a Német Nagydíj helyszínének jövője a korábbinál biztatóbbnak tűnik. Egy héttel ezelőtt még arról szólt a fáma, hogy a miami székhelyű HIG Capital veszi meg a pályát és a hozzá tartozó létesítményeket, ám végül a hírek szerint mintegy 60-70 milliós ajánlatuk kevésnek bizonyult.



 



 

A Spiegel nemrég közölte, hogy továbbra is német tulajdonban marad a legendás helyszín, melyet a düsseldorfi székhelyű Capricorn vásárolt meg. Ezzel azonban nem feltétlenül tűnik el az összes a futam körüli kérdőjel, hiszen a cég vezetője, Robertino Wild úgy nyilatkozott a Formula-1 nürburgringi jövőjéről, hogy a futam ott marad, "legalábbis addig, amíg megfizethető."



 

Az SID hírügynökség szerint a Capricorn 77 millió eurót fizetett a pályáért, és további 25 milliót fektet be azonnal, hogy különböző fejlesztéseket eszközöljön. Wild azt is elmondta, hogy a Nürburgirng működése nem fog változni a korábbiakhoz képest, leszámítva a vidámparkot és a hullámvasutat, melyet megszüntetnek.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: