DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
F1

Sutil minden versenyen pontot akar szerezni

A Sauber versenyzője nem teljesített könnyű tesztidőszakot, Bahreinben a brake-by-wire fékrendszer hátráltatta a csapatot. A német ennek ellenére nem fogalmaz meg kisebb célt, mint minden egyes futamon pontot érő helyeken befutni.

"Jó kérdés, nem tudom" - válaszolta Adrian Sutil a crash.net azon kérdésére, mi lehet a svájci brigád reális idei célja. "Nem tudom, hol állunk. A teszteken nagy különbségeket láttunk a köridőkben, és senki sem tudja, hogy a könnyű üzemanyag okozta, vagy a gumik. Minden fajta gumit kipróbáltunk, kvalifikációs és verseny üzemmódban is mentünk, amely hatalmas különbséget jelent teljesítmény szempontjából."

 

"Emiatt lehetetlen megmondani, hol állunk, de remélhetőleg a legjobb tízbe férünk. Egy ilyen fajta csapatnak mindig ez a célja, és azt gondolom, minden versenyen a pontokra törekedhetünk" - fogalmazott meg végül mégis kitűzést Sutil. "A kiegyensúlyozott eredmények fontosak, de a fejlődés szintén. Mindenki javulni fog. Majd meglátjuk, hol állunk. Aki mindig pontokat szerez, az többet akar. Fókuszáltak és elkötelezettek vagyunk, előre akarunk haladni."

 



Sutil 2013-ban meglehetősen későn tudta meg, hogy egy szezon kihagyás után visszatérhet a Forma-1-be a Force India színeiben, idén viszont már tél elején bejelentették csatlakozását a Sauberhez. A mostani megoldás jobban elnyerte a versenyző tetszését.

 

"A felkészülés is sokkal eredményesebben zajlott. Már decembertől elmehettem a gyárba, beszélni tudtam mindenkivel, sok új arcot ismertem meg természetesen. A szabályok változása miatt a versenyzőnek sok újdonságot kell megismernie, ezért jobb minél előbb kezdeni. Ugyanakkor az autó kicsit későn készült el. Viszont ha a többiekre nézünk, nem hiszem, hogy a különbségek túl nagyok lennének" - zárta a rutinos pilóta, aki 31 esztendősen hetedik szezonját fogja megkezdeni a kategóriában.
Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: