DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
F1

Red Bull, Renault, Vettel: Szakításról pletykálnak

Természetesen minden érintett tagadta azon pletykákat, melyek szerint a Red Bull Hondára, Vettel pedig Ferrarira váltana.

Az előszezonban mutatott kép alapján komoly esély van arra, hogy hatalmas buktával záruljon a Red Bull Racing idei szezonja, nem csoda hát, hogy egy-két vadabb pletyka is napvilágot látott a csapat jövőjével kapcsolatban. A nehézségek miatt a Red Bull a Renault-t, Vettel pedig a Red Bullt hagyná el - legalábbis a pletykák szerint, melyeket mindenki igyekezett azonnal megcáfolni.



 



 

Amennyiben a Red Bull motorgyártót váltana, az egyetlen reális lehetőség a jövőre érkező Honda lehetne, ám Christian Horner csapatfőnök szerint szó sincs ilyesmiről: "Továbbra is roppantul bízunk egymásra, egyáltalán nem próbálunk kiszállni a jelenlegi szerződésből" - idézi a Telegraph Horner szavait, akinek más feltételezések szerint lehet, hogy sztárversenyzője elvesztésével is szembe kell néznie majd.



 

A Ferrarival szóba hozott Vettel természetesen tagadja, hogy a gondok miatt távozna a csapattól: "Nem olyan srác vagyok én, aki elszalad, ha nehézzé válik a helyzet, ez a munkám és a magánéletem során is igaz rám. Természetesen mindig vannak olyanok, akik arról akarnak meggyőzni, hogy mások fűje zöldebb, de nem feledhetjük el az olyan értékeket, mint a becsület, a lojalitás, a kézfogás. És ennek különösen igaznak kell lennie olyan időkben, amikor nem úgy mennek a dolgok, ahogy akarod."



 



 

Vettel nem akarja a Renault-t hibáztatni: "A múltban mindenki követett el hibákat, viszont együtt egy olyan csapatot alkotunk, mely az elmúlt években rengeteg sikert ért el, épp ezért együtt maradunk" - mondta Vettel, aki aggódva várhatja az Ausztrál Nagydíjat.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: