DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
F1

Hova tűnt Martin Whitmarsh?

Alig több mint egy hét van hátra a Formula-1 idénynyitó versenyéig, de továbbra sem tudni, mi lesz a sorsa a McLaren korábbi csapatfőnökének, Martin Whitmarshnak.

Martin Whitmarsht a McLaren Group élén Ron Dennis váltotta, az új csapatfőnök de facto Eric Boullier lett, az F1-es vezérigazgató posztjáért pedig a feltételezések szerint nincs versenyben az 55 éves sportvezető. Whitmarsh volt a csapatok minap feloszlott szövetségének, a FOTA-nak, de ennek kapcsán sem szólalt meg, ahogy a McLaren szezonelőtti közleményeiben sem hangzott el a neve.



 



 

A McLaren honlapján ideiglenes F1-es vezérigazgatóként Jonathan Neale neve szerepel, Whitmarsh távolléte pedig igen különös, hiszen számos más név, így Neil Oatley, Tim Goss, Sam Michael, Simon Roberts és David Redding neve is szerepel a csapat menedzsmentjét bemutató lapon.



 

A McLaren semmit sem mond Whitmarsh helyzetéről, a csapat egy képviselője mindössze ennyit közölt a sajtó munkatársaival: "Jelenleg nincs miről beszámolni, ha és amikor lesznek új fejlemények, akkor majd mindenképp tudatjuk önökkel."

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: