DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
F1

Button szerint a Marussia meglepetést okozhat

Jenson Button úgy véli, az idén Ferrari motorokat használó Marussia lehet a szabályváltoztatások egyik meglepetése.

A szezon előtti teszteken számos, korábban nagy eredményeket felmutató csapat nyújtott aggasztó teljesítményt - mások számára azonban nagy reményt jelent 2014. Közéjük tartozhat a Marussia is. Max Chilton a tesztet 22 versenyző közül a 14. helyen zárta, nagyjából három és fél másodperces lemaradással Felipe Massától - mögötte végzett Jenson Button, Sebastian Vettel és a két Lotus is.

 

Az említett Button - akinek a mostani 15. pozíció ellenére is pozitívnak nevezhető felkészülése - a másik Marussia-versenyző, Jules Bianchi mögött töltött néhány kört a pénteki edzésnapon, s meglepődött azon, amit az autóval kapcsolatban tapasztalt.

 



"Érdekes látni, hogy egyes csapatok versenyképessé váltak, itt-ott másodperceket nyertek az elmúlt hetek során. Jó néhány csapat erősnek tűnik jelenleg. Még amikor a Marussiát követtem, az ő autójuk is sokkal jobbnak tűnt, mint a tavalyi, főleg a gyors szakaszokon. Azt gondolom, néhány ember meg fog lepődni rajtuk" - idézi Buttont az angol crash.net.

 

A Marussia a Cosworth-motort Ferrarira cserélte, a brit azonban úgy gondolja, a Mercedes a nyertes választás. Ennek ellenére nem bízza el magát, ha arról kérdezik, az autó teljesen megbízható-e. "Senkié sem az" - mondta Button. "A Renault és a Ferrari is sokat javult sebesség és megbízhatóság terén, de nagyon örülök, hogy a Mercedesszel vagyunk."
Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: